BLOGG 

Inspiration för mindre prestation & mer njutning!

I dynamisk yoga använder man ofta Krigare 1 (Virabhadrasana A) både under solhälsningar och återkommande under klassens gång. Som yogalärare brukade jag lägga mycket tid på att hjälpa deltagare att förstå skillnaden mellan Krigare 1, Krigare 2 och Crescent Lunge (högt utfall). Det största problemet med Krigare 1 är att den är en blandning av...

Nedåtgående Hund (Adho Mukha Svanasana på sanskrit) är en av de mest grundläggande positionerna inom yoga. Den förekommer i praktiskt taget varje dynamisk yogaklass, men kan ändå orsaka en del förvirring eftersom du som deltagare inte kan se yogaläraren när du står på alla fyra med ansiktet vänt bakåt i rummet. I denna guide går vi igenom hur du...

Kobra, även känd som Bhujangasana på Sanskrit, är en av de simplaste och mest välkända bakåtböjningarna inom yoga. Den utförs inom många yogaformer, ibland med varierande teknik och instruktioner. Nedan ger jag dig mina bästa tips på hur du kan göra Kobran på ett smidigare och smartare sätt. Jag reder också ut ett antal frågetecken och myter.

Denna vecka har alla hjärtansdag firats i många länder. Varje land har sin tradition men generellt är det fokus på en sak, extern validering. Alltså kärlek och uppskattning från andra människor. Som en motpol vill jag ta en stund att prata om självkärlek. Vad är det, och varför har vi ofta så svårt att känna det?

Är du någon som avsätter nyårslöften? Har du tidigare satt nyårslöften som du inte lyckats hålla? Eller, är du som jag var tidigare och tycker att det känns meningslöst?
Då har jag några andra tankar åt dig inför stundande nyår!

Det här är en berättelse om att vara prestationsprinsessa, om bortglömda gränser, återkommande utmattningar - men också en berättelse om hopp, mod, förändring och ett helt nytt liv. Den här berättelsen är sann, för den är min. Låt mig ta dig igenom de situationer som formade mig, och sedan vidare till det som förändrade mig.