5 saker Andning & Meditation kan lära dig

05.02.2022

Du har säkert hört om fördelarna med andning & meditation, men här listar vi 5 saker som du kanske inte har tänkt på. Kanske kan en eller flera av dem inspirera dig till att prova! 

1. Känslomässig reglering:

Våra föräldrar och skollärare lärde oss inte detta; istället för att förtrycka eller springa ifrån dina känslor lär du dig att sitta med dem och känna dem fullt ut. När du gör det så flyttar de på sig. Det kan ta fler än en session, men till slut flyttar de på sig. 

2. Stressmedvetenhet: 

Du blir mer medveten om vilka dina stressfaktorer och triggers är i ditt dagliga liv. Du kanske till och med börjar implementera och lägga till små ögonblick av andning eller micro-meditation utanför din praktik, vilket inte bara hjälper dig att orka längre utan också gör dig till en trevligare människa för andra att vara omkring. 

3. Att fylla din egen bägare:

Oavsett hur mycket du än må behöva en semester, gör praktiken dig bättre på att fylla på din egen bägare på en daglig basis. Du börjar göra ditt eget lugn och ro till en prioritet. Du fyller din egen bägare innan du försöker fylla på andras. Pausa, vila, återställ - detta är självkärlek. 

4. Bättre lyssnare: 

När du blir bekväm med att uppleva dina egna känslor blir du också bättre på att hålla space (utrymme) när andra uttrycker deras. Genom att använda din andning och medvetenhet för att öppna upp kroppen medan någon annan talar, blir du bättre på att höra vad de verkligen säger. 

Du kanske vill addera till detta genom att förbättra dina kommunikationsförmågor (mer om detta i kommande inlägg). 

5. Djupare intimitet och njutning:

Om jag hade skrivit detta först hade några av er slutat läsa direkt. Det är sant, andning och meditation gör dig bättre på att droppa in i kroppen, att känna och expandera dina sensationer. Plockar du med dig denna superkraft in i sängkammaren så finner du en djupare kontakt med dig själv och eventuella sexpartner(s). Hallå, mer njutning! 


Efter 365 (+9) dagar av Kaivalya och många insikter om mig själv, livet och praktiken kände jag att det var dags att dela med mig lite av vad jag tar med mig av denna erfarenhet. Jag hoppas att det kan tända en gnista av inspiration hos dig! Kom ihåg att en meditation kan vara så kort som 5 minuter. Hjärnan är plastisk, vilket innebär att den är i ständig förändring och utveckling genom hela livet, om vi utmanar den. Det viktiga är inte längden mätt i tid för varje tillfälle, utan regelbundenheten. Om du missar några dagar är det inte hela världen, var snäll mot dig själv. Allt praktiserande är bättre än inget! 

 (Kaivalya = självvald isolering för inre sökande, genom andning & meditation)

-Jill Weidenstolpe